Keresés

Szavazás

MeseMátka

Fontos a mese. Fontos az olvasás. Gyermekkönyvek, amelyeket érdemes olvasni.

Utolsó kommentek

  • Jánoska12: Szerintem ilyen könyvekre nem feltétlenül kell költeni. Minden idő kérdése, úgyis magyarázni kell ... (2011.02.14. 14:26) Mit, miért, hogyan?
  • Pepeanya: Tisztelt Dr. Pákozdi Imre úr! Nem akartam a blogot terhelni a válasszal, de a megadott e-mail cím... (2008.10.12. 14:06) A jó és a rossz
  • Dr. Pákozdi Imre: Pepeanya! Mondja már meg kérem, hogy miért teszi közzé a saját maga által hitt illemszabályokat? N... (2008.10.12. 01:37) A jó és a rossz
  • kötözködő: Ez tényleg jó könyv, mármint aranyos, kedves. Az oldal jobb szélére nézve biztos a Libriben is leh... (2007.12.25. 21:28) Télapó és Ezüstmackó
  • Moly: Ez a könyv nagyon tetszik a gyermekeimnek. Valóban szórakoztató, bájos és tanulságos mese testvére... (2007.12.13. 23:55) Télapó és Ezüstmackó
  • Utolsó 20

Születésnapom van!

2008.09.05. 13:20 | Pepeanya | Szólj hozzá!

 Állítom, hogy minden gyerek életében a legfontosabb nap, a születésnap. Ehhez tudnak viszonyítani, ez a nap kiemelkedik a hézköznapokból, ez a nap csak róluk szól, ez a nap tele van ajándékokkal és meglepetésekkel.

Nálunk megszabott forgatókönyve van egy ilyen napnak. Szabály, hogy mindig négyesben töltjük a napot, aznap nincs vendégség, nincs nagy készülődés, csak egymásra figyelés. Mindig elmegyünk valami meglepetés-helyre - fürdőhelyre, moziba, játszóházba stb. -, időben hazaértünk, hogy legyen még idő tortázni és játszani az új játékokkal. A tortát mindig én magam sütöm, de már előző nap elkészítem, hogy aznap ne kelljen vele dolgoznom. Miután megettük együtt, akkor kerül sor az ajándékátadásra. És onnantól játék estig!

Két ilyen nap van: május 12-e, a lányom, és július 10-e, a fiam születésnapja.

Eleinte elkövettük azt a hibát, hogy kicsit túlszerveztük a napot, kicsit kapkodósra sikerült, aztán rájöttünk, hogy egyszerű és közeli helyre kell mennünk, ahonnan időben hazaérünk, hogy mindent előre előkészítünk, és akkor se kapkodás, se veszekedés, csak öröm és boldog gyermekarcok.

Persze ilyenkor az ajándékok között mindig szerepel a könyv is, és többször vettünk, illetve kaptunk már szülinapi témájú könyvet. Szeretem őket, mert minden egyes alkalommal, amikor elolvassuk, fel lehet idézni az elmúlt szülinapjaikat, újra lehet élni, és persze lehet tervezni, milyen legyen a következő.

 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesematka.blog.hu/api/trackback/id/tr47649643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása